perjantai 7. syyskuuta 2012

Eläinlääkärissä geeninäytettä otattamassa


Koska Turcalla on töpöhäntä ja löytökoirataustansa vuoksi ei ole varmuutta siitä onko kyseessä syntymätöpö vai onko häntä Espanjassa typistetty, otatan asian selvittämiseksi Turcasta geenitestin. Kennelliitto nimittäin vaatii agilityn kilpailuoikeuden myöntämiseksi, että töpöhäntä todetaan luonnontöpöksi geenitestillä, kun ei syntymäaikaista todistusta ole käytettävissä. Koska Turca on espanjanvesikoira, millä rodulla töpöhäntiä esiintyy ihan luonnostaan, voidaan perimästä tarkistaa hännän mahdollinen luonnontöpöys.

DNA-testi ei onneksi ole kallis: näitä näytteitä tutkii Suomessa yritys nimeltä Genoscoper, joka ottaa poskisoluharjoista ja näytteen analysoinnista 60 euroa. Päälle toki tulee sitten eläinlääkärin käynti- ja näytteenottomaksu, joka oli noin 50 euroa.

Nyt vaan odotellaan viikko pari ja sitten ollaan viisaampia sen suhteen voiko Turca jatkaa "agilityuraansa" vai mietitäänkö muita lajeja tai jatketaan ihan vaan kotikoiraillen.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisenä se siellä klinikalla istuksii :) Tõpöhäntäisille lõytökoirille tarvittaisiin, mitä ilmeisimmin kennelliitossa joku oma status! Toivottavasti Turcan harrastus saa jatkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii-in, jotenkin soisi paremmin ymmärrettävän näitä rescue-tapauksia. Katsotaan, mikä on tulos. :)

      Poista