maanantai 31. joulukuuta 2012

Meitä on nyt kolme!

...Tai on tarkkaan ottaen ollut jo yli kuukauden. 24.11.2012 Helsinki-Vantaan lentoasemalla joukkoomme nimittäin liittyi vesikoirapoika Carlos Oliver.

Tämä espanjanvesikoira totteli 2,5 kuukautta Oliver-nimeä Espanjassa kotihoitopaikassaan, mutta on Suomeen muutettuaan saanut uudeksi nimekseen Carlosin - ja nimenvaihdokseen totuttelun aikana saa nauttia kahdesta nimestä.

Oliver-pojan taival on ollut kivinen. Se löytyi heikossa kunnossa espanjalaiselta ns. tappotarhalta, josta pari suomalaista koiranystävää päättivät koiran pelastaa näytettyäni varovaisen vihreää valoa adoptoinnille. Tuolloin Oliver painoi vain noin 12 kiloa, josta arviolta pari kiloa oli roskaista turkkia. Tarhakoirille tyypillisen yskän lisäksi moni muukin terveyspulma vaivasi. Pari kuukautta rakkautta, huolenpitoa, lääkintää, ruokaa ja ulkoilua tekivät pojasta kuitenkin kuin uuden koiran  ja Carlos Oliver pääsi lopulta muuttamaan tervehtyneenä koirana Suomeen. Ja voi kuinka hienoluonteisena - poika on avoin, reipas ja äärimmäisen kiltti!
Perheemme on siis kasvanut yhdellä kultaisella jäsenellä ja on nyt kokoa 2 kaksijalkaista + 3 nelijalkaista.

Oliver koiratarhalla Espanjassa
Kotihoidossa ensimmäistä iltaa
Turca ja Miia odottavat tulokasta lentokentällä.
Lento on laskeutunut. (Ihan ei sormi näemmä yltänyt jännityksessä osumaan oikealle riville...)
Iso koira isossa boksissa
Ensimmäinen pikaulkoilu lentokentällä. Suomen ilmasto laittoi heti hengityksen höyryämään.
Ensimmäisenä iltana kotona, omassa uudessa pedissä
Trimmauksen jälkeen rastaturkin alta paljastui kuin paljastuikin vesikoira.
Lelut kiinnostivat heti kun ne uskallettiin kaivaa esiin. (Kolmen koiran vielä toisiinsa tutustuessa on täytynyt olla vähän varovainen lelujen suhteen.)
Ensikosketus lumeen - kylmää mutta ei muuten hullumpaa!
Poika osaa kävellä hihnassa hienosti - kiitos vaan hihnakäyttäytymisen opettajalle! (Yritetään pitää tilanne tällaisena, vaikka Joona ja Turca ovatkin jo yrittäneet opettaa mm. hihnahaukkumista...)
Joulupotretti
Espanjanvesikoirasisarukset Turca ja Carlos. Valokuvamallina poseeraaminen on vakavaa puuhaa, tuumasivat kaverukset.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvältä teidän laumaelämä :) Carlos on ilmeisesti kotiutunut paremmin kuin hyvin? Mikäs on Joonan vointi? Tosi makee toi teidän "yläpalkki" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, upeasti on poika kotiutunut! Lenkkeily tosin on haastavaa, kun tykkäävät provosoitua toistensa käytöksestä ja herkästi on kasassa kolme haukkuvaa koiraa. Joonalle ja Turcalle on kurinpalautus tarpeen, jotteivät opeta Carlosille pahoja tapojaan.

   Joona on taas vahvasti elävien kirjoissa. Syöpädiagnoosi peruttiin ja nyt pärjäillään kortisonien kanssa.

   Poista